NU exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice în zona Bârlad!!!

miercuri, 7 martie 2012

Chevron – dezastru ecologic în Ecuador

 
Timp de peste trei decenii firma Texaco – care a fuzionat cu Chevron în 2001 – a efectuat foraje pentru extragerea țițeiului în Ecuador și au deversat cantități uriașe de ape uzate toxice, țiței, precum și deșeuri periculoase în sute de gropi săpate în jungla amazoniană.
Pentru a economisi bani, Texaco a ales să folosească practici ecologice depășite și nu a respectat standardele industriale.
Rezultatul a fost, şi continuă să fie, unul dintre cele mai mari dezastre ecologice de pe planetă.
Contaminarea solului, a apelor subterane și de suprafață a provocat indigenilor boli de gura, stomac şi cancer uterin, malformaţii congenitale şi avorturi spontane. Chevron nu a curăţat mizeria preluată de la Texaco și deșeurile de țiței continuă să otrăvească ecosistemul.
Astăzi, 30.000 de ecuadorieni au intentat procese în justiție. În ciuda eforturilor repetate ale Chevron de a sabota procesele, în 2011 un judecător din Ecuador a pronunțat o hotărâre prin care Chevron este obligată să plătească aproape 9 miliarde de dolari pentru a curăţa contaminarea produsă de Texaco în stânga fluviului Amazon.
Chevron a decis să conteste hotărârea...

Aceasta este Compania Chevron care, vezi Doamne ne vrea binele!

Puteți afla mai multe date accesând adresa http://chevrontoxico.com/about/

Iată și un film care reflectă dezastrul ecologic din Ecuador:

 

2 comentarii:

 1. MIC GHID AL DEMONSTRANTULUI SPONTAN


  1) Nu mergeti singur la demonstratie. Daca nu aveti cu cine sa mergeti, de cum ajungeti acolo, faceti cunostinta cu cei din jur. Numele mic este suficient.

  2) Retineti numele celor din jur. Acest lucru va da un sentiment justificat de forta a grupului.

  3) Fotografiati, la randul dumneavoastra, pe oricine va fotografiaza. Faceti acest lucru cat mai vizibil pentru cel fotografiat de dumneavoastra. In majoritatea cazurilor, va disparea imediat ce vede ce-i faceti.

  4) Relatati frecvent, pe telefon sau internet, ce vi se intampla, chiar daca evenimentele nu vi se par memorabile. Relatati ceea ce vedeti, nu ceea ce auziti de la altii. Faceti eforturi ca fortele "de ordine" sa vada ca activitatea lor este documentata de protestatari.

  5) Daca sunteti interpelat direct de un agent "de ordine", inainte de orice, inclusiv inainte de a va prezenta sau de a raspunde la interpelare, determinati-l sa se identifice cu numele si alte date de identificare. Daca intervine al doilea, faceti acelasi lucru. Nu interactionati cu politisti sau jandarmi, ori civili care nu se identifica personal, nu cu functia sau gradul. Retineti-i numele. Eventual, inregistrati interpelarea. Daca refuza sa se identifice, refuzati orice contact verbal cu acesta. "Nu discut cu anonimii!" Veti constata ca, in majoritatea situatiilor, veti fi lasat/lasata imediat in pace.

  6) Alegeti-va un motiv pentru care va aflati acolo. Sau o lozinca. Sau un obiect al protestului. Comunicati acest motiv celor din jur, fara sa va asteptati ca acestia sa adere imediat la obiectivul dumneavoastra. Acceptati ca ceilalti sa aiba alte obiective, lozinci sau teme de protest. Nu intrati in contradictie cu nimeni ca motivul dumneavoastra este mai temeinic decat al celuilalt. Eventual, propuneti scandarea lozincii celuilalt, apoi a dumneavoastra.

  7) Refuzati orice discutie cu fortele de ordine privind motivul prezentei dumneavoastra la demonstratie. Nu este treaba lor! Daca va intreaba despre organizarea manifestatiei, nu trebuie sa stiti nimic, atata vreme cat aveti o pornire spontana sa fiti acolo.

  8) Nu este treaba dumneavoastra sa stiti daca demonstratia este sau nu autorizata. Dumneavoastra aderati la idei, nu la activitati ale primariei sau prefecturii.

  Hari Bucur-Marcu

  RăspundeţiȘtergere
 2. Notăriţa Ioana Băsescu face actele pentru Mafia Chevron
  Forajele companiei Chevron, care vor avea ca rezultat demararea procesului de extragere a gazului provenit din şisturi bituminoase – un proces considerat periculos şi interzis în majoritatea statelor civilizate - le vor aduce lui Traian Băsescu şi familiei sale cîştiguri de peste 1 miliard de dolari.

  Conform unor surse din cadrul Serviciilor Secrete, la discuţia avută în urmă cu cîteva zile, cu doi importanţi manageri ai companiei americane, în cazul în care, în următoarele luni, compania va demara procesul, TRAIAN BASESCU va avea 10% din profit, cotă estimată de specialişti ca fiind de aproximativ 1 miliard de dolari, bani ce vor fi plătiţi în următorii 3 ani. La aceasta se mai adaugă şi faptul că de toată documentaţia legală, necesară pentru demararea exploatării, se va ocupa fiica mai mare, Ioana Băsescu, care va prelua inclusiv operaţiunile notariale prin care americanii vor cumpăra, concesiona sau închiria terenurile unde vor trebui amplasate sondele.
  „Afacerea Chevron” a fost subiectul unei discuţii avute joi dimineaţa de TRAIAN BASESCU cu Ioana Băsescu. Acesta şi-a chemat fiica cea mare la raport, la 8,30, la Vila Lac 2. Cei doi au băut cafeaua împreună, circa o oră, timp în care TRAIAN BASESCU i-a dat fiicei detaliile afacerii. În acest context, ne putem da lesne seama de ce un gigant economic precum Chevron, considerat una din primele companii energetice din lume (fondată de celebrul Rockefeller), îi face jocul DICTATORULUI, băgîndu-l în seamă şi incluzîndu-l în tot felul de proiecte de mediatizare, precum vizita pe care Chiriaşul de la Cotroceni a făcut-o, la începutul lunii martie, pe vasul de prospecţiuni petroliere pe care compania americană îl foloseşte în Marea Neagră, pentru descoperirea pungilor de gaze, din subsolul platformei continentale ce aparţine României.

  RăspundeţiȘtergere